De autobranche is op zoek naar een talent zoals jij!

Werken met slimme auto`s vraagt om slimme professionals.

  • Auto’s worden slimmer.
  • Zonder kennis geen toekomst.
  • Kennis is the key!

Het beroep van autoschadehersteller wordt steeds uitdagender

Met het snel stijgende aantal elektrische en hybride personen auto`s op de Nederlandse weg, stijgt ook de vraag naar technische autoschadeherstellers. Kennis van ICT en elektronica wordt steeds belangrijker en hiermee verandert ook het beroep van autoschadehersteller.

De autoschadehersteller komt voor grotere uitdagingen te staan. Het kunnen lezen en begrijpen van storingen in de systemen, gaat een steeds grotere belangrijke rol spelen. Elektrische auto’s hebben immers minder vaak motorproblemen, maar vaker een probleem in de elektronica of de software.

De auto weer veilig de weg op krijgen, dat is de uitdaging!

Zij-instromer en op zoek naar een uitdagende baan?

Kies voor een beroep in de autobranche. Er zijn veel werkkansen in deze branche. Vooral voor een technisch beroep als autoschadehersteller.

Weet jij al wat jij later wilt gaan worden?

Wil je graag de autobranche in om te werken met high tech auto’s, kies dan op je middelbare school richting ‘Natuur en Techniek’ of ‘Natuur en Gezondheid’ met bij voorkeur Wiskunde B en Natuurkunde. Hierin leer je meer over (het berekenen van) de bijzondere verschijnselen van kracht, beweging en evenwicht, warmte, licht, geluid, magnetisme en elektriciteit.

Een waardevolle basis om in te stromen in het mobiliteitsvak!

Wist je dat…

Auto’s zintuigen hebben?

In het dagelijks leven vertrouwen we op onze zintuigen. Ze helpen ons veilig van A naar B en werken als één systeem. Dit zelfde geldt voor de ADAS systemen in voertuigen middels vele sensoren en camera’s. Denk hierbij aan parkeersensoren, achteruitrijcamera, sensoren om binnen de lijnen te rijden, adaptive cruise control, etc. Zij zorgen voor de veiligheid van de berijder en andere weggebruikers. En met deze zintuigen kunnen we in de toekomst misschien wel rijden zonder zelf te sturen…

Auto’s met elkaar kunnen praten?

Als we met elkaar praten en communiceren, willen we elkaar goed verstaan en begrijpen. Dan kunnen we goed samenwerken of iets voor elkaar doen. Als we dat niet doen, dan leidt dat tot verwarring. Steeds meer nieuwe voertuigen communiceren ook met elkaar. Ze delen allerlei data met elkaar en ook met de buitenwereld. Denk hierbij aan signalering van hulpdiensten en verkeerslichten. Foutloze samenwerking tussen de voertuigen is belangrijk om gevaren voor weggebruikers te voorkomen.

Auto’s steeds meer rijdende computers zijn?

Zoals je ziet hebben de nieuwe auto’s zintuigen en kunnen ze met elkaar communiceren. Achter deze slimme skills zitten geavanceerde systemen en software om de werking hiervan in goede banen te leiden. Je kan helemaal opgeleid worden als specialist. Super leuk als je van auto’s én computers houdt!

Tanken over 10 jaar niet meer nodig is?

Steeds meer autofabrikanten gaan zich richten op het ontwikkelen van elektrische auto’s. De benzine en dieselmotoren verdwijnen en de batterij komt ervoor in de plaats. Auto’s worden dus elektrisch aangedreven en dat is een andere techniek dan de brandstofmotor. Maar hoe werkt dat dan? In de opleiding ga je leren wat elektrificatie is, hoe het werkt en welke verschillende batterijen er zijn. Je kan de batterij opladen met stroom via een laadpaal of de elektriciteit wordt geproduceerd middels waterstof en een reactie in een brandstofcel. Leren over deze interessante technieken is waardevol voor de rest van je leven!

Maak het verschil en volg opleidingen om de nieuwe generatie auto’s vakkundig en veilig te kunnen herstellen.

“Studenten willen de beste opleiding mobiliteitstechniek. Bedrijven willen de beste nieuwe medewerkers. Zij komen samen in NexTechnician.”

NexTechnician Amsterdam

“Jouw weg naar succes! Summa leidt inspirerende vakmensen op: dat is iets voor jou!”

Summa Automotive

“Zorgen voor de veiligheid van anderen. Word AutoTech Genius!”

AutoTech Secure

Transitie in de autowereld

De auto heeft de afgelopen eeuw een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Met de komst van autonoom rijdende auto’s staan wij aan de vooravond van een grote transitie met een nieuwe wereld waar veilig herstel geen vanzelfsprekendheid meer is. Daarom investeren wij in high tech opleidingen en juiste equipment om voertuigen met de nieuwste technieken veilig te kunnen blijven herstellen. Auto’s bomvol met techniek kunnen alleen door mensen hersteld worden die weten wat ze doen.

“Wil je kennismaken met het mooie schadeherstelvak? We begeleiden starters in de Automotive”

Flexvak

Roadmap naar AutoTech Genius

Roadmap naar AutoTech Genius

1) 13-16 jaar oud

Als startende student brengen we je in contact met werkplaatsen en professionals waar de nieuwste voertuigen worden hersteld en waar jij je talent kan laten zien en laten groeien!

2) 16+

We laten je zien welk pad en welke opleidingen je kan doorlopen zodat jij de juiste keuze kan maken voor de specialisatie die bij je past!

3) Member

Nadat je je opleidingen hebt gevolgd, ben je van grote waarde zowel voor het bedrijf waar je werkt als voor de volledige branche! We voegen je toe als member van de groep van Veilig Herstel waarin werkplaatsen en technici aan elkaar zijn verbonden.

4) Support

Gedurende de tijd dat je werkzaam bent als professional in de mobiliteits­branche / automotive bieden we je een leven-lang-leren traject waarmee je je kennis op peil houdt. Daarmee behoud je je specialistische status in de groep van Veilig Herstel aan voertuigen.

5) (H)Erkenning

Omdat je member bent en daarom onderdeel bent van de Veilig Herstel community weten werkgevers en branchepartijen je te vinden! Ze weten dat ze door jouw expertise de voertuigen met een gerust hart kunnen laten herstellen en repareren.

6) AutoTech Genius

AutoTech Genius blijf je zolang je werkzaam bent in de branche en door jezelf te blijven ontwikkelen in de nieuwste technieken. Een geweldig vak waarin je niet bent uitgeleerd!

Vragen? Stel ze hier!

Stel je vraag aan AutoTech Secure

11 + 6 =

Reacties vanuit de branche

Agenda & Locatie

Wij heten u van harte welkom op 15 februari bij NexTechnician, Kabelweg 88 te Amsterdam.

09.30 - 10.00   Ontvangst

10.00 - 10.15   Terugblik 2021

10.15 - 12.00   Grip op veilig herstel

12.00 - 13.00   Lunch

13.00 - 14.00   Lancering AutoTechPoint

14.00 - 14.30   Nieuwe toetreders en kansen

“Donec dapibus erat sed consequat fermentum. Aenean viverra ultrices mauris quis ultrices gravida aliquam.”

Alfred Moller
Moller Autoschade

“Donec dapibus erat sed consequat fermentum. Aenean viverra ultrices mauris quis ultrices gravida aliquam.”

Alfred Moller
Moller Autoschade

“Donec dapibus erat sed consequat fermentum. Aenean viverra ultrices mauris quis ultrices gravida aliquam.”

Alfred Moller
Moller Autoschade

AutoTech 

De Corridor 13
3621 ZA BREUKELEN

Legal

Privacyverklaring
Algemene Voorwaarden

KvK 81486545
IBAN
NL93 RABO 0364127554
BTW
NL862112266B01